Monday, January 14, 2013

mengembang...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Here we go, untuk ke sekian kalinya badan ku ini mengembang lagi. Berat hampir mencecah 89kg. Tangan dah mula kebas.

Saya rasa due to over stress...

Sebab saya dah berjanji utuk fokus kepada kesihatan sendiri pada tahun ni, saya dah join gym dan in shaa Allah akan bermula hujung jan nanti...

Selain daripada itu, saya akan menjaga pemakanan saya kerana secara teknikalnya saya adalah emotional eater. Mulai esok, kena kawal makan, come on dewi, tak lama.. kita cuba sehingga kurang 10% dari berat terkini je.... lepas tu kita akan sambung dengan fasa ke 2 pula.

So, untuk fasa pertama, kena hilangkan 9kg dari berat badan yang ada sekarang. Berusaha. Jangan main2 lagi. Kuatkan azam. Malulah asyik gagal saja.

Buat untuk diri sendiri sebab nak sihat dan boleh join marathin by end of this year. 1 marathon pun dah cukup...

Ok till then, akan update progress kat sini sekurang2nya seminggu sekali.

Berharp sangat supaya ditetapkan keazaman dan dpt reach goal.

Jom...


 Salam Manis, dcd79

2 comments:

Has said...

chaiyuk2 mahani..

Toiyeb Mehmet said...

berusaha lagi kak~!!!